Verksted for folkefinansiering

Publisert: 12/05/2021

Vi planlegger et nytt verksted for folkefinansiering i 2021. Her kan du melde din interesse

Vi gjentar suksessen fra tidligere og planlegger å tilby et nytt folkefinansieringsverksted høsten 2021 for inntil 10 prosjekter.

Mange har kanskje brukt tiden under koronapandemien til å tenke ut prosjekt­ideer de har lyst til å realisere. For å lykkes med folkefinansiering er det ikke nok å ha en god idé, du må også presentere og markedsføre den godt. Dette kan du lære mer om på vårt folkefinansieringsverksted.

Verkstedet er primært rettet mot deg som har lyst til å lansere et folkefinansieringsprosjekt på CulturaFlokk. Der tar vi imot prosjekter som har positive effekter for mennesker og/eller miljø. Dersom koronasituasjonen tillater det, vil vi arrangere en fysisk samling, alternativt et digitalt arrangement.

Under finner du et skjema der du kan melde interesse (gjelder ikke som påmelding, det er kun for å få tilsendt informasjon).

Forskjellige former for folkefinansiering

CulturaFlokk tilbyr to mulige former for folkefinansiering, donasjon og belønning. Donasjon betyr at giverne gir penger til prosjektet uten å få noen motytelse, mens belønning betyr at giverne får noe tilbake, det kan være noe fysisk, noe digitalt eller virtuelt.

I tillegg finnes det folkefinansieringsplattformer som tilbyr å formidle lån og egenkapital. Disse formene er mer komplekse når det gjelder regulatoriske forhold og tilbys ikke pr. i dag av Cultura Bank. Her finner du en oversikt over norske folkefinansieringsplattformer.

Variabelt målbeløp

Mest vanlig er det å lage en innsamling med variabelt målbeløp, der pengene går til formålet uansett hvor mye eller lite som kommer inn.

Alt eller ingenting

Alternativt kan du sette et mål for innsamlingen og si til giverne at hvis du klarer å oppnå målbeløpet, så vil prosjektet bli gjennomført, ellers blir det ikke gjennomført og pengene blir refundert til giverne. Det kan CulturaFlokk ordne med få tastetrykk, og det koster deg ikke noe. Det kan for eksempel være aktuelt hvis du trenger penger til en plateinnspilling eller en bokutgivelse, men ikke har lyst til å ta noen økonomisk risiko selv.

Bursdagsinnsamling på CulturaFlokk – alternativ til Facebook

«Gi gaven videre» på CulturaFlokk er et alternativ til bursdagsinnsamlinger på Facebook. Vi har tilrettelagt for gaveinnsamling til de organisasjonene som Cultura Bank har et støttekontosamarbeid med, og til Cultura Gavefond, men flere organisasjoner er velkomne.

Hvorfor skal du velge CulturaFlokk istedenfor en innsamling på Facebook? Kanskje er du ikke på Facebook, eller kanskje de som har lyst til å gi deg en gave ikke er på Facebook, de heller. Dessuten liker du godt at vi ikke gir data om deg og giverne videre til tredjeparter. På CulturaFlokk kan du også skrive mer, både om deg selv og om hvorfor dette er organisasjonen du ønsker skal få din gave. Da blir det mer personlig for de som skal gi deg gave, for organisasjonen og for deg.

Besøk culturaflokk.no.