Nr. 2019/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Gi julegave fra våre kunder

Økologisk ost, feta og pølse fra Lofoten gardsysteri. Foto: Scott og Solveig Gilmour

Her får du julegavetips fra Culturakunder. Når du setter pengene dine i Cultura Bank låner vi dem ut til gode prosjekter. Slik støtter du miljøvennlige og samfunnsnyttige bedrifter. Kjøp også etiske, økologiske og miljøvennlige julegaver fra våre kunder og du lager en "god sirkel" som er positivt for deg, de du gir gave til, bedriftene og banken.

Her har du noen forslag fra et utvalg Culturakunder:

Til de som har alt:

Fra forestilling med Cirkus Xanti.

Til den matglade

Ting og tang

  • Dame med undertøy

    Økologisk undertøy fra Vera & William.

    Økologiske klær fra Lilli&Leopold eller Vera og William.

  • Rettferdig julepynt og gaveartikler fra Isandi. Isandi formidler håndverksprodukter fra partnere i det sørlige Afrika. I deres nettbutikk finner du blant annet fair trade-julepynt som på bildet under.
  • Klær og gaver fra Aurora Verksted – de har butikk på Majorstua. Aurora tilrettelegger varige arbeidsplasser innen kunst, design og håndverk for arbeidstakere med psykiske lidelser, psykisk utviklingshemming og fysisk funksjonshemming.
  • I Etisk julebutikk på Fornebu Senter finner du blant andre  FairtradeEksperten, som selger rettferdig kaffe, sjokolade og te, og Fair & Square, som selger klær.
Hender som holder julepynt

Fair-trade julepynt fra Culturakunde Isandi laget på “englefabrikken” i Karoo i Sør-Afrika. En Vondeling-engel forteller deg en historie om mennesker som setter sin ære i å bruke hendene sine til å skape en bedre framtid. En bedre framtid for dem som lager engelen, og for oss som kan eie den. Foto: Nina Ruud

Støtt en organisasjon

Ved å kjøpe et slikt armbånd støtter du Veien ut sitt behandlingsprogram som tar rushavhengige med ut på sitt livs viktigste reise – ut i naturen – sammen med terapeuter – mot et rusfritt liv og opplevelsen av å bli en ressurs for samfunnet. Kompasset gir referanser til det å finne sitt indre kompass – finne veien ut – klatretauet gir referanse til klatring og seiling og turen de begir seg ut på. Langs kanten står deres slag ord: Sober is the new high- Presence is my new drug. Alt overskuddet går til Veien ut.

Se også våre tips til bærekraftige julegaver