Nr. 2017/3
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Fra forestilling med Cirkus Xanti.

Cirkus Xanti – scenekunst for alle aldre

Publisert: 03/08/2017

Månedens kunde i august er det kreative scenekunstkompaniet  Cirkus Xanti, med kunstnerisk leder Sverre Waage.

Magisk stemning i Kjørbotangen Park

Cirkus Xanti står bak prosjektet «Sirkuslandsbyen», en mobil sirkusfestival, som produserer og formidler samtidssirkus, både som forestillinger i inn- og utland og med kursvirksomhet. Norsk Kulturråd har støttet anskaffelse av seks spesialdesignede sirkustelt, som har gjort det mulig å produsere profesjonelle sirkusforestillinger.

Sirkusforestillinger for barn og voksne

Kommende sirkusartister på Sirkus Nysgjerrig

Under Sirkuslandsbyens prosjekt i Sandvika i august 2017 er forestillingen «Sirkus Nysgjerrig» beregnet på de minste, fra 3 år og oppover.  Vær forberedt på at forestillingen kan medføre ettervirkninger hjemme, som forsøk på innendørs sjonglering og bruk av rockering i stuen. I Sandvika vises også «Sirkus Sahara», en familieforestilling med luftartister, akrobater, sjonglører, fakirer og klovner.

Workshop for barn

Sirkuslandsbyen arrangerer workshops for inntil 30 barn, som munner ut i en miniforestilling – «Sirkus Cirka». Her er en ide til travle foreldre: Hva om hele skoleklassen slo sammen bursdagsfeiringene sine og spleiset på en sirkusworkshop i stedet?

Fra forestillingen Suhde av Kate&Pasi fra Finland, Foto: Mia Bergius, Cirkus Xanti.

Sirkustrening for ungdom

Sirkuslandsbyen tilbyr også sirkuskurs for elever ved ungdomsskole og videregående skole, der de får veiledning av profesjonelle sirkusartister og får prøve seg på forskjellige sirkusdisipliner. Kanskje er det både spennende og skummelt å få oppleve hvordan det er å klatre opp under teltkuppelen, gå på line eller henge i trapesen? Kanskje oppdager de et skjult talent for sjonglering? Forhåpentligvis en passe blanding av utfordring og mestring!

Se sjefen som klovn

En helt vanlig dag på kontoret for kunstnerisk leder (og klovn) Sverre Waage

For de voksne byr Sirkuslandsbyen på teambuildingkurs. Her kan bedriften for eksempel sende lederne på 3 timers workshop for så å la dem opptre for de ansatte, utstyrt med profesjonelle kostymer og rekvisitter og under ledelse av en ekte sirkusdirektør.

Se mer på nettsidene til Cirkus Xanti og Sirkuslandsbyen