Nr. 2012/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

En bit av skogen

Karl Johnsen

Har du noen gang tenkt på å spise naboens hekk? Eller kanskje et stykke av en juledekorasjon?

Mad med Gran er første bok i en serie som har selvforsyning og natur som utgangspunkt. Som tittelen avslører, er gran det gjennomgående temaet. Oppskriftene er enkle, og hovedingrediensene kan du selv plukke ute i naturen, kanskje til og med i din egen hage.

For mange er den særpregete duften av gran noe som er veldig typisk nordisk, men ikke noe som vi er vant til å bruke i matlagningen vår. Det er ergerlig, mener forfatterne, som gjerne vil åpne øynene våre for en oversett og annerledes smakssetter.

Boken forklarer hvordan man plukker de riktige ingrediensene og viser hvordan man trekker smaken ut i eddiker, siruper, snaps og oljer. Det er dessuten masse forslag til hvordan man kan bruke de friske, bløte granskuddene til gran-te, granmarinert svinemørbrad eller gransorbet. Boken er full av flotte og lekre bilder. Det er en fin og enkel, liten kokebok, som kan gi gode opplevelser både i naturen og i kjøkkenet.

Du kan lese mer på naturefoods.dk eller kjøpe boken på www.adlibris.com/no.

Johanne S. Bjørndahl og Julie A. Swane
Mad med Gran

ISBN 978-87-991414-7-0
Forlaget Vingefang

Forlaget Vingefang er kunde hos Merkur, vår søsterbank i Danmark.