Nr. 2016/3
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Grønn gatemat i Trondheim

2016 er FN’s år internasjonale år for belgfrukter, og Culturakunde Per Viderup har valgt det riktige året til å komme med sin kokebok Belg selv, som er full av vegetariske og proteinrike belgfruktoppskrifter.

Per Viderup foran falafeltrucken Foto: Terje Visnes

Per Viderup foran falafeltrucken Foto: Terje Visnes

Her finnes blant annet en oppskrift på falafler med norsk vri. Om du ikke vil prøve deg på å lage falaflene selv, så kan du få kjøpt dem fra foodtrucken hans, Falafelkompaniet, som holder til i Trondheim. I Pers falafler bruker han bygg og lokale grønnsaker. Han røper at det er byggen som gjør dem skikkelig sprø. Falaflene går unna så det fyker, blant annet som super festivalmat på Pstereofestivalen i august under mottoet «Eat your greens – don’t forget your beans». «Give peas a chance», sier Per. Det kan du for eksempel gjøre ved å gå til www.belgselv.no, der du kan bestille kokeboken Belg selv.

Falafelkompaniet på Facebook