Nr. 2017/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Vippas stand

Kortreist mat og kultur i et skur

Jannike Østervold / Vippa

Publisert: 23/03/2017

Ny mathall med uformell stil og gjenbruksservise

Selv om Vippa ikke har sin offisielle åpning før i april, har skur 40 på Vippetangen i Oslo allerede vært arena for store arrangementer, som utdelingen av Matprisen 2016. Nå skal det bli fast matservering fra torsdag til søndag, med uteservering i sommersesongen.

Utsikt ved Vippetangen

Ytterst på Vippetangen skal det etableres et mat, kultur og læringssenter. Her skal du kunne lære mer om fisk, om beitedyr, om urbant landbruk og mye, mye mer. Du skal kunne spise deg mett og drikke deg utørst. «På Vippa skal vi feire maten, jorden og havet, og i april vil 10 mattilbydere flytte inn», forteller daglig leder Kaja Skovborg-Hansen.

Vippa vil ukentlig henvende seg til både tilreisende og Oslos befolkning og inviterer deg til å møte nye kokker, nye ideer, prosjekter, matretter og arrangementer. «Vippa skal være en scene for mange aktører – vi skal arrangere kultur, musikk og kunstarrangementer som favner bredt. Vippa skal være en gave til Oslo by», sier Kaja.

Kanskje noen av Pengevirkes lesere vil lage sesongbasert, kortreist mat av gode råvarer? Kanskje går du med en drøm om å starte restaurant, men du vil gjerne teste ut konseptet i liten skala før du tar det store spranget? I tillegg til at det skal være en rekke mattilbydere i skuret kan du også leie deg inn på temporære plasser på Vippa og presentere ditt matkonsept. All mat skal serveres på gjenbruksservise – så har noen asjetter, tallerkener eller krus til overs fra et gammelt servise? Vippa tar de gjerne imot hver søndag frem til åpning mellom kl. 12:00–16:00.

Om du er interessert i å høre mer om Vippa og eventuelt hvordan du kan bidra inn i prosjektet, kontakt daglig leder Kaja Skovborg-Hansen.