Nr. 2019/2
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Prosjekter på CulturaFlokk

Liv til framtidens forretningsmodell!

MARIANNE BAKKERUD, PROSJEKTLEDER FOR ASKER BRUKT OG REDESIGN OG DAGLIG LEDER FOR KULTURHUSET HOVTUN/KLOKKARSTUA NÆRMILJØSENTRALT / Gamle møbler får nytt liv

Publisert: 18/06/2019

Framtidige kvalitetsprodukter må ha utspring i gjenbruk, ombruk, miljøvern, økologi og mangfold med tanke på kjønn, legning, etnisk bakgrunn, alder og redusert arbeidsevne.

Asker Brukt og Redesign er et pilotprosjekt utarbeidet av Klokkarstua Nærmiljøsentral, som skal skape arbeidsplasser med høyt fokus på miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft. Våre mål er å ta i bruk den passive arbeidskapasiteten, satse på mangfoldledelse og å jobbe iherdig med å redde jorden. Store ord, men det er handling som teller.

Våre dyktige medarbeidere vil være de som faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, fordi de av ulike grunner har redusert arbeidsevne, men hos oss skal de få mulighet til å kjenne på mestringsfølelsen.

Verkstedet vårt er en lærings -og mestringsarena, som har spesialisert seg på redesign av møbler og tekstiler, kalkmaling og egenproduserte mosaikkfliser. Ikke kast de gamle møblene dine, men kom til oss, så gir vi dem nytt liv!

Vi har inngått et samarbeid med Kulturhuset Hovtun, Berg og Blåne, Ibsens Laboratorium, Ingebjørg Mundheim – Powertex, MB Art Galleri, Luringen Brukthandel og NAV.

Asker brukt og designs Facebook-sider

STØTT PROSJEKTET PÅ CULTURAFLOKK