Nr. 2012/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Mageløse Måltider

Karl Johnsen

Publisert: 06/03/2012

God og sunn mat må gjerne se spennende og innbydende ut også. Et måltid er en opplevelse både for smakssansen og synssansen. Mageløse Måltider er skrevet av Lise Faurschou Hastrup og er fremragende illustrert av Nils Henrik Pedersen.

Boken legger opp til at man skal eksperimentere med farger, smak og hvordan maten anrettes. Det er både oppskrifter, inspirasjon til dekorasjon av maten og små anekdoter.

Hva med for eksempel å pynte hardkokte egg med løvetann? Eller å lage et ratatouilletårn ved å sette alle ingrediensene fra den tradisjonelle franske gryteretten på et spyd? Eller å servere salaten i et kålblad?

Dette er en god bok å hente inspirasjon fra, med mange gode ideer som er enkle å få til. Det er også ideer og oppskrifter som krever litt mer forarbeid. Mange av ingrediensene finner man i supermarkedene, og andre må man til helsekostbutikker for å finne. Selvfølgelig kan man også gå ut i naturen selv for å finne for eksempel nyperoser, gjøksyre og hylleblomst.

Alle oppskriftene er vegetariske, og forfatteren anbefaler økologiske og sunne råvarer. Boken har et avsnitt med gode råd for hvordan man kan unngå å måtte kaste mat. Du kan for eksempel lage isbiter av kaffe- og terester, som du kan servere på en varm sommerdag som iskaffe eller iste, eller du kan kaste deg over den overdådige rugbrødlagkaken bakt av rugbrødrester.

Boken kan kjøpes portofritt på www.tritla.com for 199 danske kroner, eller hos bokhandleren.

Det er mange enkle og gode ideer for både hverdag og fest.

Nils Henrik Pedersen og Lise Faurschou Hastrup
Mageløse Måltider

ISBN: 978-87-994005-1-5
Forlaget Tritla

Forlaget Tritla er kunde hos Merkur, vår søsterbank i Danmark.