Nr. 2019/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Nytt fra CulturaFlokk

Jannike Østervold

Publisert: 09/12/2019

SPØRSMÅL OG SVAR:

Hvilke prosjekter tar CulturaFlokk imot?

Cultura Banks folkefinansieringsplattform Cultura Flokk er åpen for alle – det er ikke nødvendig å være kunde i Cultura Bank. Men formålet må på en eller annen måte skape en merverdi for samfunnet og være bra for mennesker og/eller miljø. Hvis du samler inn penger til en forening eller organisasjon, må den være registrert i Brønnøysundregisteret.

Hva skal til for å få et vellykket innsamlingsresultat?

Resultatet avhenger helt og fullstendig av hvor hardt prosjekteieren jobber med nettverket sitt. Selv om du har en kjempegod idé, hjelper det fint lite hvis ingen vet om den. Det er de færreste som går inn på CulturaFlokk for å se «er det noen bra prosjekter jeg kan støtte her i dag?» – de aller fleste kommer dit fordi de har fått tilsendt lenken til et bestemt prosjekt.

Må jeg være på Facebook for å bruke CulturaFlokk?

Nei, det må du ikke. Selv om mange bruker Facebook til å dele prosjektene sine, går det helt fint å distribuere lenken på andre måter, for eksempel i et nyhetsbrev eller en e-post.

Vi har arrangert flere folkefinansieringsverksteder i 2019, og de fleste prosjektene som deltok har etter hvert fått publisert prosjektene sine. Et av prosjektene som deltok på vårt siste verksted var Liv i Leire, som vil lage keramikkverksted i Hurdal.