Nr. 2024/2
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Persona i svart t-skjorte i kornåker.
Økologisk dyrket korn gir smaksrike brød.
Nytt fra Cultura Bank

Nytt om våre kunder

Publisert: 05/11/2024

Gode bakevarer – gode opplevelser.

Sigdal Mølle

Å bevare biodiversitet er viktig for å bevare en robust og levedyktig natur. Sigdal Mølle, som drives av bønder som dyrker gamle kornsorter, ble omtalt i et innlegg i Dagsrevyen i september. Kornet dyrkes økologisk, og alle bøndene er Debio-godkjente for økologisk produksjon. Takket være disse bøndene har vi muligheten til å bake smaksrike brød av urkorn, som svedjerug, emmer, enkorn og spelt. Vi er stolte av å være med på å finansiere denne flotte virksomheten!

Les mer på Sigdal Mølles nettsider.

Bergsmyrene gård

Gårdsbutikken på Bergsmyrene gård er lånekunder hos oss og har gått gjennom en oppgradering med nytt bakeri der det produseres nydelig brød og andre bakevarer.

Person med hvitt kjøkkenforkle viser fram brett med boller.

Ferske boller frister til et besøk i gårdsbutikken på Bergsmyrene gård. Foto: Stian Torstenson

Butikken har også økologiske og biodynamiske produkter fra andre gårder, og her selges det alt fra mel og pasta til olje og eddik.

Bonden, Severin Romer Iversen, oppfordrer til å støtte lokale produsenter og handle mer bærekraftig ved å kjøpe ureist eller kortreist mat. I tillegg får man en egen opplevelse i det å dra på gården. Denne oppfordringen støtter vi og håper flere vil ta turen innom Bergsmyrene gård og andre lokale gårder og produsenter.

Les mer på Bergsmyrene gårds nettsider.