Nr. 2013/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Restaurant for en dag

Det startet i Finland og har spredd seg til mange land. På Restaurant Day lager helt vanlige mennesker pop-up restauranter i leiligheter, kontorer og butikker – og dagen etter vender det hele tilbake til det gamle. Restaurant Day arrangeres 4 ganger i året, neste gang blir 18. mai.

I Oslo var det 6 restauranter på Restaurant Day i februar, med menyer som varierte fra muffins til rawfood tapas til flerretters italiensk middag. København hadde 15 restauranter. Pengevirkes utsendte medarbeider besøkte den lille kafeen The Carrot, som til daglig er et kontorfellesskap. Der serverte Mari Kanter og Ingvild Telle hjemmelaget gulrotsuppe og gulrotkake til snille priser. Stemningen var god, og lokalet var fullt. En del kjente nok hverandre fra før, men det var også mange som hadde funnet arrangementet på Facebook. 18. mai har du altså sjansen, om du går med en hemmelig drøm om å drive din egen restaurant!

www.restaurantday.org

Foto: Mari Kanter og Ingvild Telle på kafeen The Carrot på Restaurant Day 17. februar 2013.