Nr. 2019/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

En gruppe med glade, unge mennesker
Too Good To Go-gjengen.

Too Good To Go redder mat

Thomas Emil Lie-Karlsen / Kristian Rangnes, Too Good To Go

Publisert: 18/03/2019

I Norge kaster vi minst 385 000 tonn mat i året, og på verdensbasis ender rundt en tredjedel av maten som produseres opp som matsvinn. Det vil Too Good To Go gjøre noe med.

Siden oppstarten i januar 2016 har mer enn en halv million brukere lastet ned appen, og nesten 1,5 millioner måltider er blitt reddet, bare her i Norge. Bevegelsen startet i Danmark og har spredt seg til Belgia, Frankrike, Tyskland, Spania, Sveits, Nederland og England, foruten Norge. Til sammen har de reddet mer enn 10,5 millioner måltider og spart over 21 tusen tonn med CO₂. For hvert måltid du redder sparer du mellom en og to kilo CO₂, og hver bit teller.

«Det er utrolig imponerende å se hvor mye mat som reddes gjennom appen vår hver eneste dag. Vi opplever at både spisestedene og de som bruker appen er stolte over å være med på å redusere matsvinn og gjøre noe positivt for miljøet – og det er utrolig kult», sier Hanne Johansen, matredder og kommunikasjonsmedarbeider i Too Good To Go.

Bursdagsselskap med overskuddsmat

Torsdag 31. januar feiret Too Good To Go Norge tre års jubileum på Skatten café på Tøyen. Lokalet ble fort fullt, og de serverte sunne smoothies basert på overskuddsmat. Alt fra banan til avocado, laget av kokkene på Skatten. Det ble fullt hus med rundt 100 oppmøtte tidlig på en tirsdagsmorgen.

Flott vegansk kake med påskriften «Too Good To Go»

Vegansk kake, merk: ble spist opp.

«Vi pyntet lokalet med nedbrytbare ballonger – som senere ble hentet av Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender og gjenbrukt i en annen bursdagsfeiring. Vi digger gjenbruk!» forteller Hanne.

Eivind Sundgot Oskarson fra FN-sambandet, Nina Heidenstrøm og Marie Hebrok fra Forbruksforskningsinstituttet, Viviann Hjelmseth fra Jordbærpikene Storo (som redder overskuddsmat gjennom appen) og aktivist Martin Skadal holdt korte foredrag før Nina Heidenstrøm og Marie Hebrok fra Forbruksforskningsinstituttet, aktivist Martin Skadal, Anne Marie Schrøder fra Matvett og Anja Bakken Riise fra Framtiden i våre hender deltok i en inspirerende panelsamtale om veien videre for matsvinnproblemet.

Etterpå ble det servert vegansk kake, noe undertegnede dessverre ikke fikk med seg. Men jeg har fått bekreftet at kaken var god og at den ble spist opp.

Vi gratulerer Too Good To Go med treårsjubileet og ønsker dem alt det beste fremover!