Vi utsteder nå BankID!

Publisert: 05/11/2018

Nå kan du få BankID i Cultura Bank. Vi vet at mange av våre kunder har ventet på dette.

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. I den fysiske verden kan du bruke pass, førerkort eller bankkort med bilde for å bekrefte hvem du er. I den elektroniske verden kan du bruke BankID til å identifisere deg. BankID kan også brukes til å signere dokumenter og meldinger elektronisk istedenfor at du trenger å signere med kulepenn.

Med BankID kan du logge inn i nettbanken, signere betalinger og kjøpe produkter. En rekke offentlige etater benytter også BankID som sikkerhetsløsninger for sine portaler.

Du kan logge inn i Cultura Banks nettbank med BankID utstedt av oss eller av annen bank

 

Hvordan kan jeg få BankID fra Cultura Bank?

For at vi skal kunne utstede BankID til deg må du møte personlig i banken med gyldig pass og signere avtale om PersonBankID ved oppmøte. Du må ha et aktivt kundeforhold hos oss med brukskonto, kort og nettbank.

Dersom du er utenlandsk statsborger, må du, i tillegg til å fremvise gyldig pass, også fremvise oppholdskort (for borgere utenfor EU/EØS) eller registreringsbevis fra politiet. Du må ha permanent oppholdstillatelse for å kunne få BankID.

Forutsetninger for å kunne få BankID

  • Du må ha gyldig pass
  • Du må være over 18 år
  • Du må ha norsk fødselsnummer
  • Du må ha permanent oppholdstillatelse
  • Du må ha norsk mobiltelefonnummer

Vi kan foreløpig dessverre ikke tilby BankID på mobil, men arbeider med å få det på plass.

NB! BankID er en elektronisk legitimasjon, som blant annet kan brukes til å signere kjøps- og låneavtaler og til å identifisere deg overfor banker og myndigheter. Det er derfor veldig viktig at du passer godt på din BankID, og at passordet holdes hemmelig.

Dersom kodebrikken og/eller passordet kommer på avveie, må du straks kontakte banken for å sperre din BankID. Vær oppmerksom på at du kan måtte stå ansvarlig for tap dersom et eventuelt misbruk skyldes uaktsomhet. (Les mer om dette i Avtale om PersonBankID som signeres ved bestilling av BankID.)

Spørsmål og svar om BankID

Les mer om BankID på www.bankid.no.