Bli medeier

Ved å kjøpe egenkapitalbevis i Cultura Bank bidrar du til å gjøre verden til et litt bedre sted samtidig som du får en rimelig avkastning. Cultura Bank er nemlig en annerledes bank.

Les mer om omsetning av egenkapitalbevis her.

La pengene dine “jobbe” i Cultura Bank

Vi investerer kun penger i grønne og bærekraftige bedrifter og prosjekter, og vi er den eneste banken i Norge som åpent forteller hvordan vi bruker pengene våre.

Vi har for eksempel bidratt til at du kan kjøpe økologiske bakevarer i Godt Brøds bakerier, at Bellona kan realisere sine miljøprosjekter og at Isandi kan drive etisk handel med partnere i det sørlige Afrika.

Hva får du som medeier i Cultura Bank?

Din investering i egenkapitalbevis gir Cultura Bank mulighet til å låne ut 7 ganger dette beløpet til bærekraftige prosjekter med en grønn og etisk profil.

Som medeier har du mulighet til å få utbytte når banken går med overskudd og har tilstrekkelig egenkapital. Egenkapitalbeviset er et verdipapir som kan benyttes til langsiktig sparing.

Eierne av egenkapitalbevis velger 1/3 av medlemmene til bankens forstanderskap, som er bankens høyeste organ.

Hvert egenkapitalbevis er på kr 1000,- og du kan selv velge hvor mange du vil kjøpe.

Hvordan brukes pengene?

Som en motvekt til masseproduksjon låner vi gjerne ut til mindre, men bærekraftige bedrifter og prosjekter. Gjennom å investere i Cultura Bank gjør du noe bra for både miljø og mennesker. Dine investeringer gir ringvirkninger. Kanskje er vi brikken du mangler i din miljøvennlige livsstil?

I 2017 fikk banken høyeste score  i Etisk Bankguide, Forbrukerrådets og Framtiden i våre henders undersøkelse av norske bankers etiske retningslinjer. Etisk bankguide logo