Vi feirer Banking On Values Day

Publisert: 05/11/2019

Torsdag 7. november feirer vi dagen for verdibaserte banker.

Hvilken innvirkning har finans på klima, migranter og likestilling? Dette er årets hovedtema når Cultura Bank, som eneste banken i Norge, feirer Banking on Values Day 7. november.

Bankene er viktige samfunnsaktører, og tilgangen på finansiering er en viktig faktor i å bestemme hvilke prosjekter som skal bli realisert.

– Vi vil vise at det er fullt mulig å kombinere finans med det å være miljøvennlig og være til nytte for samfunnet. Dette er kjernen i Cultura Bank, derfor er vi med i Global Alliance for Banking on Values og markerer denne dagen, forteller banksjef Kjell Fredrik Løvold.

Helt siden oppstart i 1996 har banken drevet med det som kalles “Social Banking” og finansierer prosjekter som skal gi flere muligheten til å ta bærekraftige valg. Banken tilbyr for eksempel lavere boligrente dersom du gjør miljøtiltak i boligen. I tillegg stilles det høye krav til bedrifter som ønsker å ta opp lån, de må aktivt bidra til å skape sosiale eller miljømessige verdier for samfunnet.

– Som bank går vi mot strømmen. Ved å ikke finansiere prosjekter relatert til for eksempel fossilt brennstoff eller våpenproduksjon gir man plass til bedrifter som ønsker å drive bærekraftig virksomhet. Gjennom våre lånekunders prosjekter er vi med på å utvikle gode eksempler i lokalmiljøene, som vil være til nytte for alle deler av samfunnslivet i framtiden, sier Løvold.

Verdibaserte banker i hele verden tar del i markeringen organisert av det internasjonale nettverket Global Alliance for Banking on Values, og her er Cultura Bank eneste norske medlem. Fellesnevneren for de 55 medlemsbankene er at de jobber for at penger skal være et verktøy for å skape positiv endring og økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft. Et viktig kriterium for å bli med i Global Alliance for Banking on Values er transparens, det vil si åpenhet om hva penger lånes ut til og investeres i. Cultura Bank oppfyller dette kravet ved å offentliggjøre på sine nettsider hvem som har fått lån i banken.

Hjelp oss å spre budskapet!

Fortell andre om at det finnes banker med annet syn på penger. Del bildene under på din profil i sosiale medier. Høyreklikk på bildet og velg “last ned” for å lagre bildene.

Facebook profilbilder

Instagram stories