Hjertevarm omtale

Publisert: 14/01/2022

En av de morsomste og mest hjertevarme omtalene vi fikk i fjor.

Med tillatelse fra Lise Galaasen har vi fått lov til å gjengi teksten. 💚 Tusen takk Lise for gode ord og en god latter!

“Pengevirke. Smak på ordet. Ikke direkte sexy? Det er ikke forsida heller. Men dette er altså medlemsbladet til Cultura Bank. Her er ikke noe fjas og fanteri, men The Real Thing: bærekraft, fellesskap, samarbeid, sosial likhet, samfunnsgagnlig og åpen utlånsvirksomhet. Cultura Bank har i fem år på rad ligget på første plass i Etisk Bankguide. Jeg liker at jeg får vite hva banken låner ut penger til, og at bankens profil og policy ikke er mest mulig profitt, men høyest mulig samfunnsverdi. Nei. Liker er for smått. Jeg digger!

I årets siste nummer av Pengevirke har jeg lest om Fellesverkstedet på Grünerløkka, demokrati i arbeidslivet, personlig frihet versus fellesskapsforpliktelser, rikdom til fellesskapets beste, grønn politikk, lokalmatapper, og en annerledes julekalender, kunst, global alliance for banking on values, etisk husdyrhold, en rekke ildsjelsbedrifter og hva de driver med og et par fine bokomtaler. Å få Pengevirke i postkassa er en fest, aldri blir jeg så optimistisk på Norges og verdens vegne som når jeg har lest så mange artikler om så mye som er så bra!

Jeg har vært kunde i … tretti år? noe sånt – og har ikke vært misfornøyd én dag. Og jeg får ikke betalt for å reklamere, bare så det er sagt, jeg er bare overbegeistret for banken og Pengevirke, som egentlig høres ut for å være ei blekke utgitt av noen langhåra idealistøkofolk fra 70-tallets sjølbergingsmiljø
Heia Cultura og Pengevirke, Norges Beste Bank og medlemsblad!

*originalt publisert på Lise Galaasen sin Instagramkonto