På topp i Etisk Bankguide 2017

Publisert: 09/11/2017

Etisk bankguide er en undersøkelse der Framtiden i våre hender og Forbrukerrådet har gjennomgått norske bankers retningslinjer, krav og policydokumenter når det gjelder samfunnsansvar, etikk og miljø. Årets undersøkelse er den andre i rekken. Også i år kom Cultura Bank på en klar førsteplass.

For å se dette innholdet er du nødt til å godta informasjonskapsler for følgende kategorier:
statistics, marketing.

8. november ble resultatene av Etisk Bankguide 2017 offentliggjort. Det var tydelig at flere av bankene hadde gjort en innsats for å forbedre resultatene fra i fjor. I år er det dessuten kommet med tre nye banker, Sbanken (tidligere Skandiabanken), Gjensidige og Sandnes Sparebank.

Banksjef i Cultura Bank mottar diplom fra Randi R. S. Flesland i Forbrukerrådet.

Rekkefølgen i toppen er uendret. Cultura Bank kom best ut i år også, med 97 av 100 mulige poeng – det samme som i fjor. På andreplass kom Storebrand, som har forbedret seg fra 76 til 79 poeng, og på tredje plass KLP, som har klatret fra 65 til 73.

Cultura Bank praktiserer som eneste bank i Norge offentliggjøring av hvilke bedrifter og organisasjoner som har fått lån, og vi har 100% innskuddsdekning for utlånene. Banken har pålagt seg selv sterke begrensninger i hvordan overskuddslikviditeten kan plasseres. Cultura Bank er ikke aktiv i utlandet og investerer ikke i verdipapirer i spekulasjonsøyemed.