Nordic Black Theatre

Dans

Nordic Black Theatre produserer egne forestillinger, samarbeider med andre kunstnere, utvikler unge multikulturelle scenekunstnere og har barne- og ungdomsteatergrupper.

Sentralt i Oslo ligger Cafeteatret, et vakkert bygg fra 1895. Opprinnelig var huset en metodistkirke (avviklet i 1967) bygd med svært god akustikk og vakkert interiør i nyrenessansestil. Huset har balkong og scene, kjøkken og bar med alle rettigheter.

I desember 2010 kjøpte Nordic Black Theatre Cafeteatret, med hjelp fra Cultura Bank, og fra januar 2011 har det vært full aktivitet. Det har vært en strålende suksess, med masse teaterforestillinger, konserter, familiearrangementer, festivaler, filmkvelder, konferanser, bryllup og mer.

-Vi er kjempefornøyde med å være på Grønland og ser på Cafeteatret som et hus som skal kunne brukes som en kulturell møteplass for lokalbefolkningen. Så langt fungerer dette glimrende, og publikum er like sammensatt og mangfoldig som programmet vårt, sier Dominic Wilson, kommunikasjonsleder for Nordic Black Theatre.

-Lokalet har stappfullt program hver måned og fungerer også som kafé både i ukedagene og helgene. Vi har flyttet det meste som skjedde på vår tidligere hjem, Teaterbåten MS Innvik, og dessuten beholdt en del prosjekter som ble arrangert på Cafeteatret fra før,sier Dominic.
-I tillegg har vi begynt et kjempespennende konsept som heter ‘Arttalks’ hvor kunstnere blir intervjuet og opptrer etterpå – det har vært virkelig interessant. Kampenjazz har også flyttet til Cafeteatret og holder topp kvalitets jazzkonserter på søndager.


Foto: Stephen Simmersholm simmersholm.net fra forestillingen The Legends på Nordic Black Theatre.