Nr. 2019/3
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Kvinne tar ut klær fra en pappeske.
Kort nytt

Giving Tuesday – feiring av takknemlighet og giverglede

Foto: Adobe Stock

Publisert: 26/09/2019

Gi av overfloden din!

På Thanksgiving og Black Friday er forbruket skyhøyt i USA, og pengene brukes i all hovedsak på mat og shopping til seg selv og til sine nærmeste. Giving Tuesday oppstod i kjølvannet av disse dagene, fordi flere og flere følte et behov for å dele litt av sin egen overflod og gi noe tilbake til samfunnet og til de som ikke har det like bra som en selv.

«I Norge har vi alle forutsetninger for å gjøre denne dagen til en viktig feiring og bli en del av løsningen på alle utfordringene verden står overfor. Giving Tuesday handler om å gi, enten av sin tid, sine penger eller sine ting. En opprydning i klesskapet eller en frivillig innsats i nabolaget er også en fin måte å markere denne dagen», oppfordrer Mali Konstad Brødreskift fra Bidra.no .

Det sies at den største lykken er å gjøre andre glad. I år faller Giving Tuesday på 3. desember.

Giving Tuesday fjerner ikke julestresset, men kanskje kan dagen hjelpe oss å bruke vår dyrebare tid på noe som er bra for de rundt oss. Følg med på CulturaFlokk for mer info om hvordan vi markerer denne dagen i år, og begynn allerede nå å planlegge hvordan du selv kan markere Giving Tuesday!