Nr. 2011/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Livsfaser

Publisert: 06/03/2011

I takt med at livet utfolder seg og vi blir eldre, stilles vi overfor spørsmål som: Kan vi se tilbake på livet vårt frem til nå med tilfredshet og en følelse av oppfyllelse?

Eller rammes vi av en følelse av ufullendthet over ikke å få bruke og utvikle våre særlige kvaliteter fullt ut? Har vi kjørt i ring, og kan det lykkes oss å finne livets røde tråd igjen? Og ikke minst – hva kaller verden på akkurat nå av innsats fra vår side?

I livets raske tempo kan det være nyttig å stille denne typen eksistensielle spørsmål. Å skrelle det overfladiske vekk og komme inn til det vesentligste. I alle livets faser kan vi stille slike spørsmål. Svarene faller naturligvis forskjellig ut, alt etter hvor vi er i verden, hvor gamle vi er og hvem vi er. Vi kan også få inspirasjon fra andre. Fra forbilder. Men den avgjørende beslutningen om livets mening, retning og etikk kommer innenfra.

I denne utgaven av Pengevirke belyser vi emnet livsfaser ut fra fortellinger fra mennesker i forskjellige aldre og livssituasjoner på livets vei. Fortellingene viser den samtiden og de utfordringene vi står i og overfor. Fortellingene viser oss også at vi har alle muligheter til å stoppe opp, reflektere og justere eller å ta store skritt og sprang for å bringe livene våre i en ønsket retning. Uansett hvor gamle vi er, eller hvor vi er. Det er aldri for sent å gå i gang.

Årets første nummer av Pengevirke er også stedet hvor vi gir en kort beretning om Merkurs og Cultura Sparebanks virke og resultater i 2010.