Nr. 2016/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Peteca – sportslek for hele familien

Thore Anton Bredeveien

Publisert: 08/04/2016

produktbilde_piknik_trykkestor_filPeteca er en enkel og underholdende aktivitet man kan ta med seg overalt. Den ble opprinnelig utviklet av urfolk i Brasil, og i dag spiller mange brasilianere peteca på stranda, eller i hagen hjemme. Nå er peteca for første gang tilgjengelig i Norge, samtidig med at det gjøres klart til olympiske leker i Rio de Janeiro i 2016!

Peteca spilles på en måte som ligner badminton, men istedenfor racket bruker man bare hendene. Når man spiller peteca for moro skyld, er poenget å holde petecaen i lufta så lenge som mulig. Det er mulig å spille én mot én eller flere i ring. Å spille peteca stimulerer balanse, koordinasjon og reaksjon, i tillegg til at det er moro!

Petecaene som selges via peteca.no er av topp kvalitet og er produsert i Brasil. Materialene som benyttes er resirkulert gummi og kalkunfjær. Hvis du klarer å unngå at hunden din tygger petecaen istykker, vil den kunne vare i årevis!

Urfolk i Brasil har lekt med peteca i hundrevis av år, og i de siste tiårene har leken også utviklet seg til å bli en av Brasils raskest voksende sporter. I konkurranser benyttes et nett og man kan spille single eller double.