Nr. 2017/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Smånytt

Vellykket plastposedugnad

Publisert: 23/12/2017

I september startet Internasjonal Dugnad en aksjon på Facebook der de utfordret folk til å redusere bruken av plastposer ved å bruke kun 1 ny plastpose pr. uke.

Woman grocery shopping

Foto: Adobe Stock

Med dette ville de hjelpe folk til å endre vanene sine og øke bevisstheten omkring bruken av plast. Utfordringen endte opp med hele 11 000 deltakere, som skulle følge denne oppfordringen i 6 uker. Ideen til dugnaden fikk de gjennom et oppslag i Dagbladet om at nordmenn bruker 180 plastposer i året. Hvis alle 11 000 fullførte, og deltakerne var som gjennomsnittsnordmannen, førte denne dugnaden til at det ble spart ca. 162 000 plastposer i løpet av de 6 ukene! Alternativer til plast: Sy tøyposer selv, eller kjøp miljøvennlige stoffposer og tekstilbærenett, for eksempel hos butikken Mølleren Sylvia i Oslo, som også selger emballasjefrie matvarer.

Internasjonal Dugnad er den norske avdelingen av Service Civil International, SCI, en verdensomspennende fredsorganisasjon, som ønsker å bidra til internasjonal forståelse, fred og solidaritet, hovedsakelig gjennom å arrangere arbeids- og studieleirer

www.internasjonaldugnad.org