Nr. 2019/2
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Vindu med logo hos Criollo sjokoladebar
Smånytt

Sjokoladebar utfordrer til søppeldugnad

Gi en pose søppel og få en kopp kakao.

Criollo Sjokoladebar startet opp i Drammen i november 2018 som Økosjokolades konseptkafé. De serverer raw kaker, sjokolade og snacks basert på Økosjokolades ingredienser og oppskrifter, samt kaffe, te og lunsjretter. Konseptet er basert på fair trade kakao og økologiske, plantebaserte og glutenfrie ingredienser.

I april har de hver søndag hatt et arrangement hvor de har oppfordret byens befolkning til å plukke en pose søppel i Drammens gater. Alle som har levert posen i sjokoladebaren denne dagen har blitt belønnet med en kopp varm sjokolade, og dette har hittil resultert i ca. 30 fulle søppelsekker! Tilbakemeldingene er at folk er overrasket over hvor lett det er å fylle en pose og over hvor mye søppel som faktisk ligger i gater, parker og grøftekanter når man begynner å se etter. På bakgrunn av suksessen har de valgt å forlenge tilbudet i første omgang ut juni, og utfordrer andre kaféer og butikker over hele landet til å gjøre det samme i sitt nærmiljø.

Criollos nettsider / @criollobar