Nr. 2021/2
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Fjordlandskap om sommeren
Hellviktangen Kunstkafé ligger vakkert til ved Oslofjorden med utsikt mot sentrum. Her er det også badestrand og folkebadstu.

Nyt økologisk mat ved Oslofjorden

Stian Torstenson

Publisert: 17/06/2021

Cultura-kunde Hellviktangen Kunstkafé ligger rett utenfor Oslo, på Nesodden. Bente Westergaard, som i dag driver Hellviktangen, har jobbet med økologisk mat siden 1970-tallet.

Lokalet kan leies til bryllup, fester og kulturarrangementer. Det byr på økologisk mat og kunstgalleri. De vakre lokalene og området rundt gjenspeiles i maten, som er av høy kvalitet med 80% økologiske råvarer! Kjøkkenet har et nært samarbeid med lokale produsenter og har tilgang på både urfe, villsau og økologisk /vill fisk, samt sesongens beste grønnsaker.

En perfekt dag på Hellviktangen!

For Osloboere kan en eksotisk båttur med Nesoddfergen være et avbrekk fra bylivet. Båten går fra Aker Brygge til Nesoddtangen, og en vandring langs kyststien til Hellviktangen tar ca. 45 minutter i rolig tempo. Du kan også ta bussen til Hellvik.

Fat med fargerik, vegetarisk kost

Prøv signaturretten Energisalat, som du alltid finner på menyen. Den er frisk og lett og gir deg styrke til resten av dagen. Foto: Marte Germand

På menyen kan du velge mellom ulike småretter og varme middagsretter. Før desserten, eller en av de fristende kakene, kan du ta deg en dukkert. Blir du kald kan du varme deg i utendørs vedfyrt badstu, før du avslutter med en konsert mens du ser på solnedgangen.

Et historisk sted

I dag er Hellviktangen et godt drevet selskapslokale, kafé og kultursted, men i tidlig historie var det et privat sommersted, inntil staten kjøpte det opp. De hadde planer om å gjøre stedet om til friområde, og Hellviktangen skulle brennes i en brannøvelse. Dette ble heldigvis stoppet, og Hellviktangens venner ble stiftet av en gjeng kunstnere, som drifter vedlikehold og utleie av stedet.

Siden 2008 har Hellviktangen vært drevet av Bente Westergaard, og hun har tatt med seg sitt cateringfirma Grønn Gourmet inn i driften.

Les mer om stedets spennende historie på www.hellviktangen.no. Der finner du også åpningstider og program for konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Kilde: www.hellviktangen.no