Nr. 2016/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Portrett av Caspar Sluyterman van Langeweyde
Utfordring, utvikling og livsglede

Lysende ro

Caspar Sluyterman van Langeweyde / Ingeborg Løvlie

Publisert: 08/04/2016

Caspar tok skrittet fra en hektisk hverdag på et arkitektkontor ut i det usikre og valgte å følge sin inspirasjon til å designe og utvikle lysbærere som kan skape en stemning av ro og trygghet både inne og ute.

Jeg er utdannet arkitekt og har jobbet en årrekke som ansatt arkitekt på forskjellige kontorer, der virksomheten handlet mer om å tjene penger enn å gjøre verden til et bedre sted. Dagens høydepunkter var skrittene til kaffeautomaten. Det var noe annet jeg ville, og jeg ble da heldigvis permittert og klarte å komme meg ut av pengemøllen. Jeg bor nå med min sønn på 9 år i et mikrohus jeg selv har tegnet og bygget og klarer å holde boligutgiftene nede på et minimum.

Stilampe™ er ny i sitt slag: Svungne linjer i samspill med betong og et spesielt mykt lys gjennom munnblåst opalglass. Foto: Caspar Sluyterman van Langeweyde

Stilampe™ er ny i sitt slag: Svungne linjer i samspill med betong og et spesielt mykt lys gjennom munnblåst opalglass. Foto: Caspar Sluyterman van Langeweyde

I 2014 opprettet jeg LYSENDE RO AS. Her arbeider jeg med ro som tema for lys. Jeg er ikke noen god forretningsmann, for jeg bryr meg ikke stort om hva markedet vil ha. Jeg lager de produktene jeg mener verden trenger og som ikke selges andre steder, og så håper jeg noen kjøper dem.

Idéen til Stilampen fikk jeg fordi jeg bodde i en hytte som manglet belysning langs stien ned til vannet. Jeg hadde bygget en utesauna der stien fra badstuen og ned til vannet snodde seg i serpentiner på et bratt terreng. Når man så ned på vannet oppe fra saunaen og det var skumring, så vannet svart ut, og det kunne virke litt skummelt – ikke noe man fikk lyst å gå ned og svømme i. Det manglet noe som kunne fjerne frykten og få en til å se den flotte naturen på en trygg måte. Lys gjennom opalglass kan bidra til dette. Jeg utviklet da en lampe, som skulle passe inn i naturen langs en sti. Det var en omfattende prosess som kostet meg omkring kr 300 000,- og som nær tok pusten fra meg. I mellomtiden har jeg flyttet, solgt min hytte, og lampen kom aldri til å stå hvor den var tiltenkt. Men så kom det da en lampe ut av det. Stilampe™ heter den og er til salgs i forskjellige lampeforretninger og Steinsentre.

LYSENDE RO AS er registrert i Brønnøysundregistrene med et noe ukonvensjonelt vedtektsfestet formål, nemlig å søke «… en type ro som beveger seg i grenselandet mellom mystikk, trygghet og inspirasjon». Det høres kanskje litt høyttravende ut, men det handler om med enkle midler å tilby lys og lysbærere som kan styrke en følelse av trygghet og tilhørighet.

Sibling™ er en liten vegghengt lysestake til telys - også i betong. Foto: Ingeborg Løvlie

Sibling™ er en liten vegghengt lysestake til telys – også i betong. Foto: Ingeborg Løvlie

Søker samarbeidspartner

Frem til nå har jeg gjort alt selv; designet, utviklet, produsert og solgt. Men jeg kunne godt trengt en samarbeidspartner, f.eks. med erfaring i strategisk merkevareledelse og forretningsdrift, som vil være med på å bygge opp firmaet. Hvis du tenker dette kunne vært aktuelt for deg/dere, hvis du lurer på noe eller har konkrete forslag, ta kontakt. Du må gjerne være en person eller et firma med andre kjerneområder og kompetanser, men med en lignende tankegang.

Kontakt: Caspar Sluyterman van Langeweyde, post@lysendero.no, telefon 9770 7519


Lysende Ro AS er kunde i Cultura Bank