Nr. 2018/2
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Stor gruppe barn holder gigantisk vinnersjekk
Fri tid

Batterijakten

JANNIKE ØSTERVOLD

Miljøbevisste fjerdeklassinger har samlet inn over 11 tonn batterier til gjenvinning

Alle landets fjerdeklassinger var invitert til å delta i Miljø­agentenes Batterijakt i april, der elevene skulle samle inn så mange brukte batterier som mulig fra private husholdninger og sørge for at de ble gjenvunnet i stedet for at de havnet i søpla eller i naturen. Det var sjette år på rad at konkurransen ble arrangert, og resultatet av innsamlingen ble fantastiske 111,3 tonn batterier – som knuste fjorårets rekord på 80 tonn! Konkurransen arrangeres i samarbeid med med Clas Ohlson, Varta og Batteriretur.

– Det er helt vanvittig å se engasjementet til barna! Mange har brukt all sin fritid på å samle batterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batterier til bursdagen sin, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

FØRSTEPRISER TIL TRØNDELAG

Kunst laget av gamle batterier

Batterikunst fra Steinerskolen i Moss.

De to beste klassene er premiert med 30 000 kroner hver, som de oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Begge vinnerklassene er i Trøndelag fylke, og hver av klassene har samlet over 3 tonn batterier. I tillegg premieres også fylkesvinnere og de ti klassene som har samlet mest batterier.

Vi gratulerer Nypvang skole og Flå skole med førsteprisene!

Les mer på batterijakten.no