Nr. 2018/2
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Stor gruppe barn holder gigantisk vinnersjekk
Nypvang – vinnere av Batterijakten 2018. Foto: Miljøagentene
Fri tid

Batterijakten

JANNIKE ØSTERVOLD

Publisert: 19/06/2018

Miljøbevisste fjerdeklassinger har samlet inn over 11 tonn batterier til gjenvinning

Alle landets fjerdeklassinger var invitert til å delta i Miljø­agentenes Batterijakt i april, der elevene skulle samle inn så mange brukte batterier som mulig fra private husholdninger og sørge for at de ble gjenvunnet i stedet for at de havnet i søpla eller i naturen. Det var sjette år på rad at konkurransen ble arrangert, og resultatet av innsamlingen ble fantastiske 111,3 tonn batterier – som knuste fjorårets rekord på 80 tonn! Konkurransen arrangeres i samarbeid med med Clas Ohlson, Varta og Batteriretur.

– Det er helt vanvittig å se engasjementet til barna! Mange har brukt all sin fritid på å samle batterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batterier til bursdagen sin, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

FØRSTEPRISER TIL TRØNDELAG

Kunst laget av gamle batterier

Batterikunst fra Steinerskolen i Moss.

De to beste klassene er premiert med 30 000 kroner hver, som de oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Begge vinnerklassene er i Trøndelag fylke, og hver av klassene har samlet over 3 tonn batterier. I tillegg premieres også fylkesvinnere og de ti klassene som har samlet mest batterier.

Vi gratulerer Nypvang skole og Flå skole med førsteprisene!

Les mer på batterijakten.no