Nr. 2012/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Jordskokksuppe fra Kolonihagen

Kolonihagen

Hver uke komponerer Culturakunde Kolonihagen tre sunne og velsmakende middagsretter til sine middagskasse-abonnenter. Her presenterer de en av rettene.

Jordskokken ble for 300 år siden utkonkurrert av poteten, men har nå fått et comeback. Ved siden av en søt, spennende og nøttaktig smak, er denne grønnsaken et funn for personer med diabetes. De kan nemlig bruke store mengder jordskokk i kostholdet uten fare for forhøyet blodsukkernivå.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4

  • 2 ss smør
  • 2 stilker finhakket selleristang
  • 4-5 sjalottløk, finhakket
  • 1/2 kg jorskokker, vasket og delt i terninger
  • 1 potet, delt i treninger
  • 3/4 ss finhakket koriander
  • 4 dl grønnsakskraft
  • salt og pepper
  • 4 ss vann
  • 2 ss mel
  • Fløte, mengde etter ønske
  1. Smelt smør og la selleri og sjalottløk surre i smøret i ca. 5 minutter til grønnsakene er møre og blanke.
  2. Ha i kraft, jorskokk, potet og koriander og la koke på lav varme i ca. 25 minutter. Kjør hele blandingen i en foodprosessor.
  3. Krydre med salt og pepper. Lag jevning av vann og mel og ha i suppen. La suppen koke opp før du heller i fløten.

Serveres med godt brød fra Kolonihagen.