Nr. 2012/4
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

Raskt, enkelt, lekkert, sunt og rått.

Bokanmeldelse av Jannike Østervold

Publisert: 06/03/2012

Boken RAW inneholder oppskrifter på alt fra frokostsmoothies til middagsretter, dipper, brød, snacks og desserter. Alt rått og plantebasert, ikke oppvarmet til over 42 grader.

De tre jentene bak Funky Fresh Foods, Josefine Andrén, Jenni Mylly og Anne-Lise Marø Høiback, vil friste oss til å leve litt sunnere og grønnere. Deres erfaringer fra kursvirksomhet, foredrag, restaurantdrift og festivalmat ligger bak boken RAW

Fotograf Lisa Westgaard og matstylist Tone Dahl har gjort en glitrende jobb med å lage fristende bilder, og oppskriftene er lette å forstå. Enkelte oppskrifter inneholder ingredienser som kan være vanskelig tilgjengelig, som chiafrø og unge kokosnøtter, men stort sett er ingrediensene lette å få tak i.

Noen smaker kan være uvante, men smoothier, dipper, grønnkålschips, tamarimandler og desserter burde ha appell til de fleste. Hjemmelaget mandelmelk er et godt alternativ for dem som ikke tåler kumelk.

Innledningskapitlene om ingredienser og utstyr gir en nyttig gjennomgang for den som er ny på området. Varmluftskomfyr på lav temperatur kan brukes istedenfor dehydrator for å prøve ut bakeoppskriftene. En stavmikser kan i mange tilfeller erstatte blender.

Boken er utgitt i samarbeid med Norsk Vegetarforening og kan bestilles i Norsk Vegetarforenings nettbutikk på www.veg-veg.no

Funky Fresh Foods er kunde i Cultura Bank.

RAW av Funky Fresh Foods

ISBN 978-82-303-2076-1