Nr. 2022/1
Pengevirke - Tidsskrift for ny bankkultur

To personer utenfor forretningslokale på gateplan.
Dylan og Edvard utenfor lokalet til Ugress. Åpningsdato: 1. april 2022

Med ren, kortreist mat på bordet

Publisert: 20/03/2022

Et møte mellom kokken og økobonden førte til etablering av en matbod på Vippa.

Etter to sesongers vellykket drift satser Ugress nå på å utvide konseptet og åpner et eget serveringssted med kjøkken og bar på Torshov i Oslo. Åpningsdag: 1. april 2022.

Kokken og bonden

Visjonen om Ugress begynte på Bergsmyrene gård våren 2019 da kokk og tidligere BINGN student Edvard Berg, nå daglig leder for Ugress, og arvtaker av gården bestemte seg for å samarbeide om å åpne et ‘farm-to-table’ spisested i Oslo. De ble enige om at bonden skulle være på gården og produsere råvarene, og kokken skulle være i byen og lage maten på kjøkkenet. Ønsket deres var å bruke kun økologisk og biodynamisk mat fra Bergsmyrene gård og fra andre venner, for å skape en restaurant/cafe med fokus på kortreiste kvalitetsråvarer samtidig som man promoterer en mer bærekraftig og miljøbevisst matkultur.

Suksess med økologiske burgere

Hamburger med en rekke ingredienser på bord med trepaller i bakgrunnen.

Økologisk burger – kanskje byens beste?

Etter et hyggelig gårdsbesøk fra teamet på Vippa mathall fikk de muligheten til å åpne sin første matbod i storbyen, og med støtte fra Cultura Bank var drømmen i gang allerede i september 2019. De startet med supper og salater på menyen fordi gården hadde så mye godt å tilby av grønnsaker mot slutten av sesongen. Da vinteren nærmet seg og det ble slutt på mange av grønnsakene, la de til en 100 % økologisk burger laget helt fra bunnen av, med håndlagde ‘farm fries’ av biodynamiske poteter fra gården. Økologiske burgere og fries ble en stor suksess på Vippa, og til tross for en krevende tid med mange restriksjoner for utelivsbransjen vokste Ugress fort (som det ofte gjør) sommeren 2020 og 2021.

Nytt konsept i nye lokaler

Etter to svært læringsrike år på Vippa har de klart å bevise at konseptet er levedyktig, og de har vært på utkikk etter egne lokaler. Med en ny medeier på laget, (klassekamerat av daglig leder fra Steinerskolen på Hovseter), Dylan Gorham, i rollen som barsjef og restaurantsjef, har de nå ny kompetanse og er klare til å utvide konseptet fra matbod til økologisk kjøkken og bar.

På nyåret 2022 fant de endelig det perfekte lokalet for det nye konseptet, og med støtte nok en gang fra Cultura Bank er Ugress-teamet i full sving med å få i stand sitt eget serveringssted på Torshov. Åpningen er satt til 1. april, da vil Edvard og Dylan stå klare til å tilby en hyggelig og innholdsrik mat- og drikkeopplevelse.

Vel møtt til alle!

Ugress er kunde i Cultura Bank